New track: Coldplay – Midnight

Coldplay is terug! De band die na haar meest recente album, Mylo Xyloto (2011), een rustperiode aankondigde, is op mysterieuze wijze teruggekeerd met het nummer Midnight. Gisteren maakten de Britten via hun officiële social media-accounts bekend dat er om middernacht in de tijdzone van Mongolië iets bijzonders zou gebeuren. En bijzonder, dat is de nieuwe track zeker.

Gebaande paden
Coldplay, dat in 2000 debuteerde met de plaat Parachutes en uitgroeide tot één van de grootste bands van de jaren nul van de eenentwintigste eeuw, laat horen van de gebaande paden af te durven wijken. Mylo Xyloto was al een stap in een andere richting, een stap die veel kritiek kreeg vanwege de commerciële sound van het album. Met het gisteren uitgebrachte Midnight kiest Coldplay een compleet andere route. Waar de band furore maakte met bombastische anthems als Yellow en Fix You, kiezen de Britten voor Midnight een haast minimalistische benadering.

Mysterieus
Een benadering die perfect blijkt te passen binnen het tijdsbeeld. Stap voor stap heeft Coldplay zich gemoderniseerd. Het eerdergenoemde Mylo Xyloto blijkt pas het begin te zijn geweest. Midnight is een met elektrische invloeden doordrenkte track die een mysterieuze sfeer oproept. De zoetgevooisde Martin neemt de luisteraar nog altijd op feilloze wijze mee op een emotioneel luisteravontuur. Coldplay schaart zich in het rijtje van Bon Iver, James Blake, James Vincent McMorrow en Ásgeir. Midnight is creatief, risicovol en modern. Coldplay toont ballen en scoort.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s