Live: 10 tips voor Lowlands 2014

lowlands-2014-LL14

Jaja, hier hebben we lang naar uitgekeken. Het Lowlandsweekend staat weer voor de deur. Misschien niet het beste weer voor een festival, maar ach, dat hoort er nu eenmaal bij. Hoewel iedereen liep te zeuren over de line-up, is er niets te klagen hoor! Wie moet je zeker bezoeken? Hieronder wat tips! 

Vance Joy
Vrijdag 15 augustus
15:00, India

Om de eerste dag lekker te beginnen, is Vance Joy zeker aan te raden. Oftewel James Keogh uit Melbourne. Wie nog niet verliefd geworden is op zijn kleine en vrolijke liedje Riptide, moet dat maar snel worden. In September komt zijn debuutalbum uit, dus het is nog zeker niet te laat om hem te ontdekken. Nog meer mooie indie muziek en lieve liedjes die toch wel geniale teksten bevatten.

Thomas Azier
Vrijdag 15 augustus
15:50, Bravo

Synthesizers en een heerlijke stem, dat is Thomas Azier. En wat zou het jammer zijn als je dit talentje misloopt. Hij heeft zijn inspiratie dan wel uit Berlijn gehaald, hij blijft toch onze Nederlandse trots. Stilstaan hoeft zeker niet, en is dan ook bijna een onmogelijke klus. Met zijn hit Hylas valt zijn talent en vaardigheid niet meer te ontkennen. Mocht je hem nog niet kennen, ga hem leren kennen! 

Boy & Bear
Zaterdag 16 augustus
15:30, Grolsch

Iedereen houdt toch van van banjo’s? Naast het grove geweld van dj’s en punk-bandjes, ben je misschien wel toe aan wat ontspannende muziek. Boy & Bear zal je niet teleurstellen. Australiërs liggen gewoon goed in het gehoor, dat is nu wel bewezen. En behalve een banjo, blijft ook de mandoline niet achter. De kleinere Mumford & Sons staat hier, klaar om net zo geliefd te worden. 

Cage The Elephant
Zaterdag 16 augustus
16:45, India

Een band uit Kentucky die ons opviel door hun naam en daarna ook nog goede muziek bleek  te maken. Lekkere gitaren, leuke teksten en uptempo ritmes waar je lekker op kan springen en dansen. Wat valt er hier niet aan te raden? Loop zaterdagmiddag naar het India podium en ga lekker een halfuurtje los op blije indie!

Jett Rebel
Zaterdag 16 augustus
17:15, Grolsch

Hij groeit langzaam maar zeker uit tot een begrip in Nederland. Iets wat hem en zijn vroegere bandje Valerius nooit leek te lukken. Niet alleen heeft hij een verdomd goed album in elkaar gesleuteld, hij heeft dit ook nog eens helemaal zelf gedaan; van zang tot instrumenten tot productie. Live wordt hij natuurlijk begeleid door andere muzikanten. Neem een kijkje bij zijn optreden en zie Jett Rebel (het ruige, rock and roll alter ego van Jelte Tuinstra) uit zijn dak gaan op Lowlands.

Jungle
Zaterdag 16 augustus
17:50, Bravo

Jungle maakt hypnotische muziek met een lekkere groove. In Engeland zijn ze al erg groot, maar in Nederland nog vrij onbekend. Ze stonden in het voorprogramma van HAIM en werden door de BBC genomineerd voor de BBC Sound of 2014. Dat is allemaal zeker niet voor niets en ze zijn dus zeker de moeite waard om even langs te gaan. Zelfs al ga je achterin heen en weer staan wiegen met een biertje.

Chet Faker
Zaterdag 16 augustus
18:45, India

Ook al een Australiër, die Chet Faker. En wat voor één! Hij maakte een geweldige cover van No Diggity en werd hierdoor ineens een fenomeen op internet. Ook single Talk Is Cheap is goud waard. Hij was al vroeg geïnteresseerd in muziek, vooral jazz. Dit heeft hem geholpen zichzelf te ontwikkelen. Relaxte keyboard riffjes, een heerlijke stem en een lekker beat. Er kan niets misgaan toch?

Stromae
Zaterdag 16 augustus
21:50, Alpha

Ja, Stromae is 100% zeker een aanrader. Hij scoorde hit na hit en zijn naam klinkt iedereen wel bekend in de oren. Op Rock Werchter was hij voor velen niet de nummer 1 keuze als afsluiter, maar heel het publiek ging mee in zijn feest van een performance.  Wij vermoeden dat je zijn optreden – ookal ben je geen fan en kun je geen Frans – helemaal te gek gaat vinden. 

The Neighbourhood
Zondag 17 augustus
14:45, Grolsch 

Haat aan hipsters? Tuurlijk niet! Of ze hipsters zijn, mag je zelf bepalen maar iedereen houdt van deze muziek. The Neighbourhood maakt hitjes, wat het ook voor hitjes zijn. Electronisch, hip-hop of indie. Het zit er allemaal in. Sweater Weather kan haast niet zonder mee te zingen worden opgezet. Een lief liedje, dat elk meisje laat flauwvallen. Maar hou je hoofd koel, want deze band mag niet ontbreken op de to-do list.

Blaudzun
Zondag 17 augustus
17:25, Alpha

Een singer-songwriter die steeds meer aan populariteit wint, ook in België. Toch heeft hij absoluut niet die typische singer-songwriter sound op zijn albums. Nee, de focus op de tekst zorgt er zeker niet voor dat er iets verloren gaat in de melodie of het geheel. Laat je verrassen en meenemen door deze folk artiest die klinkt als een band.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s