New album: The Griswolds – Be Impressive

NEW ALBUMGriswolds
The Griswolds
Be Impressive
(Wind-Up Records)

Misschien wel de meest zomerse plaat van 2014, en dat nu de herfst begonnen is! Het Australische viertal The Griswolds, dat al een pak zomerhits op zak had zonder een album te hebben, komt eindelijk met een debuutplaat. En die is ‘impressive’!

Met Heart of a Lion en Mississippi braken de heren in de zomer van 2012 wereldwijd door. Daarna werd het echter stil. Tot nu dan! Be Impressive, waarvan eerder de single Beware The Dog verscheen, zorgt voor veel meer vertier. Elf tracks van optimische indiepop met elektronische invloeden, om precies te zijn. 16 Years is met zijn aanstekelijke ‘ooh’s’ een prima opener, Right On Track, aarin de elektronica duidelijk doorklinkt, een prima opvolger. Na de tropische hit Beware The Dog (god, wat een lekker deuntje!) is het tijd voor het interessante If You Wanna Stay. Falsetto-zang steekt af tegen stuwende bastonen in het couplet. En dan… een overheerlijk refrein!

Veel diepgang of innovatie is er niet te bespeuren op Be Impressive. Maar ach, elke track op de eerste helft van de plaat is een zomerhit van jewelste! Wij zouden bijna geloven dat dit artikel in juli wordt uitgebracht, in plaats van in oktober. Down and Out is het eerste moment op de schijf waarop enigszins gas teruggenomen wordt. Het nummer luidt een zwakkere periode in. Zelfs het speelse geluid van een Australisch kinderkoor, dat op drie tracks zijn opwachting maakt, kan daar geen verandering in brengen.

Het lijkt wel alsof de band zich gedwongen heeft de diepgang te zoeken, door ingetogenere, moeilijkere nummers te maken. Be Impressive is daardoor een plaat met twee gezichten. Geen enkel nummer op de tweede helft van de schijf kan tippen aan één van de heerlijke zomerhits op de eerste helft. ZONde!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s