New album: Useless Eaters – Bleeding Moon

New album banner
Useless Eaters Bleeding MoonUseless Eaters
Bleeding Moon
(Castle Face)

Useless Eaters is terug! De Amerikaanse lo-fi-act zet de traditie van het jaarlijks uitbrengen van een album doodleuk voort. Niets mis mee, toch? Een jaar na Hypertension volgt het intense, wat duistere Bleeding Moon.
Waar Useless Eaters bij vorige platen het solproject was van Seth Sutton, is de act op Bleeding Moon uitgebreid tot band. Sutton verhuisde van Nashville naar San Francisco en vond aldaar muzikale collega’s. Aan het geluid van Useless Eaters verandert het niet veel. Bleeding Moon staat, net als de vorige platen van Useless Eaters, vol met felle rocksongs, die neigen naar psychedelica.

Op Bleeding Moon zijn daarnaast invloeden van punk te horen, misschien wel ingegeven door de nieuwe uitvalsbasis van Useless Eaters. Diepgaand zijn de nummers, die eigenlijk in alle gevallen leunen op enkele akkoorden en doffe drums, niet, maar dat is ook helemaal niet te bedoeling.

Useless Eaters is groeiende. Bleeding Moon is het beste album dat het project tot nu toe opgeleverd heeft, een logische volgende stap in dit interessante muzikale proces. Wie stopt Sutton? Niemand!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s