Live: Ben Howard

LIVE
Ben Howard
Heineken Music Hall, Amsterdam
19 december 2014

Ben Howard

Drie avonden achter elkaar mocht Ben Howard de Heineken Music Hall vermaken met zijn wonderschone liedjes. De eerste avond kreeg veel slechte recensies, mede omdat Howard een beetje boos was op het luidruchtige publiek. Off Tune was er de tweede avond bij: nieuwe ronde nieuwe kansen!

Een kwartier te laat kwamen de Brit en zijn band het podium op. Het licht was nog niet aan, maar men zag een schim het podium betreden. Dat zou vast Howard zijn. Het eerste nummer verbrak de spanning die het publiek van te voren had gevoeld, na gehoord te hebben hoe het er de vorige dag aan toe was gegaan. Het into van Conrad klonk en het publiek was gelijk gerustgesteld. Met een geweldige lichtshow werd de sfeer voor het hele optreden bepaald: mysterieus, degelijk en ontspannend.

Het optreden stond vrijwel volledig in het teken van het nieuwe album, maar toch kwam er zo af en toe een nummer van het eerste album terug, zoals Black Flies, Old Pine en The Fear. De laatste zorgde voor, met een grote hoeveelheid zang vanuit het publiek voor de climax van het concert. Dat wil echter niet zeggen dat bij de nieuwe nummers niet meegezongen werd. Het publiek was (in ieder geval vanavond) erg goed voorbereid en stond open voor de nieuwe sound van Howard. Bij I Forget Where We Were, de hit van de gelijknamige plaat, kwam dat goed tot uiting.

IMG Ben Howard 1

Howard zei niet veel tegen het publiek, maar dat kwam, zo vertelde hij, omdat dit zijn eerste gig was die hij nuchter speelde. Stiekem een heel verlegen gentlemen dus, maar vol zelfvertrouwen als hij zijn nummers speelt. Er was dan ook veel emotie te horen in de nummers, die zich daarvoor overigens uitstekend leenden. Daar tussendoor zorgde Time Is Dancing voor een vrolijke noot. Howard liett zien dat hij veelzijdig is, maar dat hij zich toch het prettigst voelt zich in zijn meest mysterieuze nummers.

Na het laatste nummer riep Howard zijn hele band en een deel van zijn crew bijeen om een diepe buiging te maken. Het publiek hield niet op met klappen, misschien wel omdat het wist dat de dag ervoor geen toegift gegeven was. Howard was vandaag echter wel in de goede mood en speelde als waardige afsluiter het mooie All Is Now Harmed. En daarmee, was alles weer goed.

Beluister hieronder de setlist van het concert van Ben Howard, op 19 december 2014 gegeven in de Heineken Music Hall, Amsterdam.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s