Interview: Low Roar

Low Roar2

Hij woonde en werkte in San Francisco, tot hij zijn hart verloor aan een IJslandse schone en naar Reykjavík verhuisde. Daar maakte Ryan Karazija een nieuwe start. Hij werd het meesterbrein achter trio Low Roar en bracht vorig jaar met dat project een tweede album uit. Off Tune sprak Ryan over San Fran, IJsland en de toekomst.

Je bent naar IJsland verhuisd en hebt je laatste album daar opgenomen. Denk je dat dit hoorbaar is?
“Ik denk het wel. Ik heb me bij het maken van dit album niet gedwongen om over specifieke zaken te schrijven. Ik heb laten gebeuren wat gebeurde en ik denk dat dat ook hoorbaar is in het instrumentale deel van de plaat.”

Je had een compleet leven in de VS en speelde daar onder meer in de band Audrye Sessions. Waarom verhuisde je naar IJsland?
“Ik had verschillende redenen om naar IJsland te verhuizen, waar liefde er één van was. Ik was klaar voor een verandering van mijn omgeving en verlangde naar een nieuw begin. Toen ik van de VS naar IJsland verhuisde leek dat aan al die eisen te voldoen.”

Kwamen de nummers op je tweede album, O, uit dezelfde inspiratiebron als eerdere tracks of heb je geschreven vanuit nieuwe perspectieven?
“Ik denk dat ik een apart schrijfproces heb. Ik denk nooit van tevoren na over een specifiek onderwerp of een specifieke gebeurtenis als ik probeer een nummer te maken. Meestal vindt mijn persoonlijke leven een natuurlijke weg naar mijn muziek. Een hoop gebeurtenissen hebben de afgelopen jaren plaatsgevonden in mijn leven. Ik weet zeker dat bepaalde dingen mijn schrijfstijl hebben beïnvloed, maar daar ben ik eigenlijk niet bewust mee bezig.”

Low Roar klinkt vrij ‘IJslands’, terwijl je muziek eerder anders klonk, bijvoorbeeld in je tijd met Audrye Sessions. Denk je dat de plaats waar de muziek werd gemaakt en opgenomen werd invloed heeft gehad op de sound?
“Ik denk van niet. Ik zeg vaak dat ik denk dat mijn muziek vooral beïnvloed is door de verandering in mijn leven. Opnieuw beginnen. Het was lang geleden dat ik me tijdens het opnameproces zo vrij gevoeld heb. Ik probeerde niets bijzonders te doen, maar simpelweg iets te maken waar de betrokkenen en ik blij mij zouden zijn.”

10382276_750959391631194_8117380228025752940_o

Als je nu terugkijkt, ben je dan blij dat je van San Francisco naar IJsland bent verhuisd?
“Het is één van de beste beslissingen die ik ooit genomen heb.”

De IJslandse muziekwereld is compleet anders dan de Amerikaanse muziekwereld. Welke van de twee inspireert je het meest op dit moment?
“Duidelijk IJsland. Hoewel ik me ook daar niet altijd van bewust ben. Het is er gewoon, elke dag, het omringt me. Ik ben er continu onderdeel van en dat is geweldig.”

Voel je je op dit moment meer succesvol met Low Roar dan eerder met Audrye Sessions?
“Die twee projecten heb ik eerlijk gezegd nog nooit met elkaar vergeleken. Het zijn voor mij twee volledig andere dingen.”

Low Roar groeit en groeit. Wat zijn je plannen en wat zou je de komende tijd willen bereiken?
“Ik zou het geweldig vinden om nog wat te touren, shows te spelen in landen waar ik nog niet eerder ben geweest. Daarna wil ik enorm graag een nieuw album maken.”

Je speelde kort geleden op Nordic Delight presents Iceland. Hoe was dat?
“We hebben een fantastische tijd gehad en iedereen was enorm vriendelijk. Ik heb van de avond en de show genoten, het was geweldig om er onderdeel van uit te maken.”

Low Roar is te zien op Motel Mozaique, dat op 10 en 11 april plaatsvindt in Rotterdam.

Get in touch with Low Roar!
Officiële website
Facebook
Twitter

Advertenties

Een gedachte over “Interview: Low Roar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s