New album: AWOLNATION – Run

NEW ALBUM
AWOLNATION
Run
(Red Bull Records)

Awolnation

Rockende elektro, het is tegenwoordig hip. Maar AWOLNATION is er al een tijdje mee bezig en zijn de echte experts. Na een paar jaar rustig aan te doen zijn ze terug met een nieuw album: Run. Daarop  is een excentrieke sound te horen, die niet onderdoet voor die op het debuutalbum.

Wat gelijk duidelijk wordt, is dat er nog meer gebruik gemaakt wordt van synths dan voorheen. Run begint als een degelijk nummer, met een mysterieuze ondertoon en harde drums. Maar wanneer de stem van Aaron Bruno ‘Run’ zegt, slaat het nummer om in bijna gewelddadige muziek. Waar overigens niks mis mee is, het maakt het sensationeel.

De eerste single van dit album, Hollow Moon (Bad Wolf), is een en al energie. De herkenbare zang van Bruno, is hier duidelijk aanwezig. Een voortreffelijk lied door de verscheidenheid en hierdoor wordt er ook spanning gecreëerd waardoor het daarna helemaal los kan gaan.

I Am heeft een hele mooie opbouw. Van een rustig liedje, naar een uitbarsting bij het refrein en het is een spektakel aan verschillende tonen. En daarbij vertellen de lyrics ook een verhaal over de band. Het toppunt van de elektronische rock wordt bereikt in het nummer Windows. Deze combinatie komt zo goed naar voren, dat je het eigenlijk niet kan verafschuwen.

De meeste mensen zijn toch eigenlijk gewoon nep? Like People, Like Plastic is daarentegen levensecht. Met een vrolijke ‘lala’ wordt het nummer ingezet, maar de track heeft toch serieuze teksten. De rollercoaster aan verschillende tempo’s en instrumenten komt weer om de hoek kijken, wat dit nummer zo heerlijk maakt.

Het laatste nummer van dit prachtalbum heeft een erg duister karakter. Toch is het niet onvriendelijk, wat mede komt door de meerstemmigheid. Groots beginnen en klein eindigen, AWOLNATION is een multitalent. Het is zonde om dit album in de winkel te laten liggen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s