New album: Rats On Rafts – Tape Hiss

NEW ALBUM 
Rats On Rafts
Tape Hiss 
(Subroutine Records / Kurious Recordings)

rats

Ratten zijn lastig het huis uit te krijgen. Gelukkig maar. Na vier jaar gewacht te hebben is Rats On Rafts terug met een nieuw album. Het viertal stond bekend om zijn new-wave en lichte punkgeluid, maar hebben ze dat doorgezet? Na in 2011 The Moon is Big uitgebracht te hebben knalt de punk/new-wave band in 2015 door met het gloednieuwe album Tape Hiss.

Deze band liet een tijd op zich wachten nadat ze in 2011 hun debuutalbum uitbrachten, maar was dat het wachten waard? The Moon is Big beloofde enorm veel goeds, maar een eigen geluid was nog lastig te herkennen. Veel new-wave elementen waren duidelijk te horen.

In 2004 kwamen deze muzikale gasten bij elkaar. Drie jaar later lag hun eerste EP al helemaal klaar, waarna ze een verbintenis sloten met het platenlabel Tocado Records. Na het sluiten van dit label brachten ze bij het label Subroutine Records hun debuutalbum, The Moon is Big, uit. Twee EP’s volgden voordat ze hun nieuwe album uit zouden brengen.

De vierkoppige band is met dit album sterker dan ooit tevoren. Overduidelijk is te horen dat het nieuwe album, Tape Hiss, veel meer durf en vermogen waarborgt dan hun vorige album. In plaats van zich meer op commerciële muziek te richten heeft de band steeds meer een eigen geluid ontwikkeld. Dat is iets waar zelfs bekende bands  iets van kunnen leren.

Tape Hiss heeft een eigen punk/new-wave geluid, die onmiskenbaar alleen te vinden is bij deze band. Chaotische muzikale genialiteit, met een zeer sterke balans tussen rustige en snoeiharde nummers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s