Live: AWOLNATION

Awol

In de Melkweg in Amsterdam barstte het feest dinsdag 31 maart los. AWOLNATION stond in de Oude Zaal en werd vergezeld door maar liefst twee voorprogramma’s. Finish Ticket en Nothing But Thieves waren trots dat ze hier deel uit van mochten maken. En wij ook. Na twee ijzersterke optredens van de bands, was het de beurt aan AWOLNATION.
De niet al te grote zaal werd donker en het publiek kon niet meer wachten. Ze wisten dat dit geweldig zou worden. Het intro van Run begon en de spanning was nu niet meer te houden. Er was een silhouet te zien, en deze begon te zingen. De mysterie bleef heel het nummer, maar wat een sound!

Nadat Aaron Bruno zijn gezicht had laten zien, was het publiek opgelucht. Gelijk werd het tempo omhoog gegooid met Soul Wars. Het publiek ging helemaal los op de uitroepen van Bruno. Deze energieke lijn trok met het nummer Jump on My Shoulders. En wat werd er gesprongen! Hoewel de band een essentieel onderdeel was van dit concert, hielden ze zich toch wat meer op de achtergrond. Zoals bij Hollow Moon (Bad Wolf) waar heel duidelijk harde drums aanwezig waren. Maar Aaron Bruno was de verbinding tussen het publiek en de band.

Awolnation

De zaal werd één bij Kill Your Heroes. Alle handen gingen van links naar rechts en iedereen kreeg een boost aan vrolijkheid. Door het meesterlijke refrein leek de zaal heel even omgebouwd te zijn tot een mini-festivalletje en bracht dat gevoel van saamhorigheid naar boven. Over festivals gesproken, er ontstond een ware moshpit halverwege het concert. Bij Burn It Down vergat het publiek waar ze waren en gingen ze helemaal op in de muziek. Een bekende van het debuutalbum natuurlijk, en waarschijnlijk ook een favoriet van vele aanwezigen.

De toegift kon natuurlijk niet uitblijven. En begon rustig met All I Need, waarbij iedereen zijn armen om de schouders van zijn buurman legde. Knaller Sail kon natuurlijk niet uitblijven. Hier had het publiek op gewacht, en dat was zeker te merken. De zware bas deed de voetjes van de vloer trillen.

Een echte promotie voor het nieuwe album was dit concert niet. Maar wat een promotie voor deze prachtige band! Deze band moet je een keer hebben meegemaakt.

Foto: Nadine Visser

Advertenties

Een gedachte over “Live: AWOLNATION

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s