Live: San Cisco

10661782_764191450307605_2369011282720339513_o

Op 2 april 2015 stond San Cisco in Tivoli de Helling: Off Tune was er bij. De Australische indie-popband San Cisco brak in 2012 door met hun debuutalbum, waarop hits als Awkward en Fred Astaire te vinden zijn. De band staat bekend om zijn beachy, frisse, springerige en vrolijke indiesound. Tel daar een ietwat Passenger-achtige leadvoice en een vrouwelijke, prima meezingende drumster bij op en je hebt een kleurrijk en succesvol format.
Vanavond dus in Tivoli, morgen in Paradiso Noord en de dag erna op Paaspop. Dat zijn nogal wat optredens voor een band afkomstig van de andere kant van de wereld. Deze avond is Tivolid de Helling (capaciteit van 500 man) ook goed gevuld, alles lijkt dus mee te zitten. Dat is echter niet zo, want de originele bassist heeft zich in de Outback onlangs in zijn voet geschoten(?) en is adhoc vervangen door een vriendin van de band. Prima, als het maar basst.

De band start de set met Nepal en Golden Revolver, twee tracks van het debuutalbum San Cisco. Hierna komt de eerste nieuwe song voorbij, genaamd About You. Dit heeft de kenmerkende, springerige San Cisco sound, maar is wel wat dieper en dikker dan het eerdere werk van de band. Hierna kabbelt de set lekker voort. De nummers zijn aanstekelijk, evenals het speelplezier van de surfdudes en dudettes, echter wordt het nergens echt heel spannend.

Hits als Beach, Awkward en RUN zijn piekjes in de show, maar liggen teveel in de lijn van de rest van de set om er echt uit te springen. De nieuwe nummers die worden gespeeld, vallen overigens wel goed voor het publiek, met name de refreinen. Na Run is het tijd voor de encore, die begint met een cover van Taylor Swift. Deze had niet per se gehoeven, ook al vond Giel Beelen van wel. Afsluiter Fred Astaire laat het publiek nog een keer dansen, voordat het huiswaarts keert.

San Cisco is een erg fijn en luisterbaar indiepop bandje, wat knap voet aan wal heeft in Europa. Echt knallen doet de set echter nog niet, hier zijn simpelweg meer hits voor nodig. De sound is er, nu nog de pieken.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s