New album: Imagine Dragons – Smoke + Mirrors

NEW ALBUM
Imagine Dragons
Smoke + Mirrors

Imagine-Dragons-Smoke-Mirrors-Review

Drie jaar na Night Visions komt Imagine Dragons eindelijk met een nieuw album, en wat voor een. De band heeft zich in die paar jaar sterk ontwikkeld. Hun stijl komt veel beter naar voren, is veel sterker. Night Visions is nu maar een kleine prelude in vergelijking met wat op Smoke + Mirrors wordt weggezet.

Wat erg kenmerkend is voor Imagine Dragons, is dat in de meeste van hun nummers, de beat erg belangrijk is. Pauken of een dubstep-actige sound, kun je in veel nummers terug vinden. Dit was al te horen op Night Visions en nu lijkt deze trend sterker door te zijn gezet op het nieuwe album. Ook gebruikt de band graag samples of elektronische elementen. Op Night Visions was dit vooral goed te horen in Radioactive, maar op Smoke + Mirrors komt dit in veel meer nummers terug. Het sterkste voorbeeld hiervan op dit album is zeker Friction. Als het dan niet zo duidelijk is, zitten zelfs in nummers als It Comes Back to You, kleine elektronische details.

Als laatste valt op dat Smoke + Mirrors gevuld is met meer donkere liedjes en minder opgewekte tunes. De muziek is over het algemeen veel voller en zwaarder geworden, maar ook de teksten dragen bij aan de donkerdere sfeer. Nummers zoals On Top of the World, zul je op dit album niet meer terugvinden.

Conclusie: Imagine Dragons is in die drie jaar weer een beetje meer volwassen geworden en dat is op alle vlakken van de nummers goed te horen.

Imagine Dragons speelt 24 Oktober 2015 in Brussel, Forest National

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s