New album: Sufjan Stevens – Carrie & Lowell

carrie-and-lowellNEW ALBUM
Sufjan Stevens
Carrie & Lowell

Throwback naar het zuiden van de Verenigde Staten van de achttiende eeuw, waar de zon je ’s ochtends wakker maakt en de zorgeloosheid je enige zorg is. Sufjan Stevens is na drie jaar terug met een nieuw album: Carrie & Lowell

De Amerikaanse singer-songwriter heeft ons even laten wachten, maar nu is hij terug met nieuwe verhalen die hij ons vertelt door middel van rustgevende klanken. Kenmerkend aan Stevens is zijn enigszins vrolijke muziek maar dieper gelegen teksten. Zonder tekst zou Carrie & Lowell een perfect album zijn om op een warme zomerdag aan het strand te luisteren. Wanneer je dieper graaft merk je dat Sufjan Stevens met zijn nieuwe album een heel nieuw verhaal te vertellen heeft. Een dieper en droeviger verhaal dan de muziek zelf.

Zo schrijft hij over zijn moeder die zich helaas vroeg onder de doden moest begeven. “We’re all gonna die” zegt Stevens in zijn melancholieke nummer Fourth of July. De muzikant maakt een perfect balans tussen verdriet en vreugde, hoop en pijn, geluk en ongeluk in zijn nieuwe album. Gebaseerd op feiten snijdt hij in de harten van luisteraars.

Ook muzikaal gezien is Stevens niet achtergebleven. Voorheen neigde de Amerikaan naar folk en country, nu zijn ook ambient elementen niet te vergeten, wat resulteert in een dromerige sfeer waar je zowel vrolijk als melancholiek van kan worden. Een emotie in muziek stoppen is één ding, maar meerdere emoties die duidelijk verwerkt zijn, is een gave. Zijn verleden wordt niet achter gelaten, veel folk en country elementen zijn gelukkig nog te vinden. Stevens heeft een eigen geluid waarmee hij de luisteraar dwingt empathie op te wekken. Gelukkig maar, want een nieuwe wereld gaat voor je open.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s