Live: Oscar & the Wolf

1799955_10152015022445885_88606613_o

Op donderdagavond 23 april stond de Belgische indie revelatie Oscar & the Wolf in de grote zaal van Paradiso. De band achter de immer excentrieke fromtman Max Colombie brak vorig jaar door in de indiewereld en wist zich in anderhalf jaar van de kleine zaal van Tivoli naar de Heineken Music Hall te boksen. Dat is een verschil van, laten we zeggen, factor 30. Aan Oscar & the Wolf de taak om te bewijzen dat deze opvallende opmars gebouwd is op een stevig muzikaal fundament.

Zo rond kwart over negen komt de band onder leiding van Max Colombie, zoals altijd in gouden glitterjas, het podium op. Ingezet wordt met het nummer Joaquim, te vinden op het debuutalbum van Oscar & the Wolf. Vanaf dit moment valt Paradiso van de een space in de andere, met absoluut hoogtepunt tweemaal Strange Entity. Een absoluut anthem.

Het unieke van Oscar & the Wolf is dat het weliswaar een echte liveband is, maar dat het ook een pure technosfeer neer kan zetten tijdens een concert. Dit maakt het tot een schilderij van galmende geluiden, geaccentueerd door veel speel- en dansplezier van de band. De songs zijn dan ook gewoon echt heel erg goed, evenals de zaal waar de band staat.

De enige vraag is of zalen als de HMH niet wat te groot zijn voor deze intieme muziek. Wij zijn dan ook blij dat we de indrukwekkende show in Paradiso hebben bijgewoond. Before it was cool, of zoiets. Kortom: voor iedereen die deze zomer op een festival is waar Oscar & the Wolf speelt: ga erheen, sta vooraan. Wij maakten namelijk kennis met een unieke, sympathieke en zeer capabele band.

Oscar & the Wolf speelt op 14 juni op Pinkpop, op 25 juni op Rock Werchter en op 10 juli op Les Ardentes. In het najaar komt de band terug naar Nederland voor een show in de Heineken Music Hall op 13 november.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s