Live: 5 tips voor London Calling X Concerto

LCC

Zo’n 60 acts in twee dagen tijd. Het is kortom onmogelijk om alle muzikale talenten te gaan bewonderen. Off Tune helpt je een handje door vijf acts te selecteren die je op London Calling X Concerto absoluut niet mag missen.
DMA's

DMA’s
Zondag 17 mei, 18:30, Tuin
Voor fans van: Oasis

Ook dit jaar is het weer raak: geruchten over een reünie van Oasis doen de ronde. Terwijl de broertjes Gallagher de strijdbijl nog niet begraven hebben, is er een jeugdige variant op de formatie uit Manchester opgestaan. DMA’s maakt britpop, maar dan met een zonnige Australische tint. De heren scoorden al een bescheiden hitje met Delete en maakten eerder indruk op London Calling in Paradiso. Het collectief ziet er overigens uit als een stel voetbalhooligans. Dit wil je niet missen!

The Undertones

The Undertones
Zondag 17 mei, 21:00, Tuin
Voor fans van: Buzzcocks

Twee woorden. The Undertones? Ook mooie woorden, maar we doelen hier op Teenage Kicks. De Noord-Ierse legendes scoorden namelijk een legendarische hit met die titel in de jaren 80. Met een heerlijke combinatie van pop, punk, indie en Britse rock veroverde het viertal vervolgens Europa. Nu is de band terug om de harten van een nieuwe generatie liefhebbers te stelen. De vraag of dat gaat lukken hoeven we eigenlijk al niet meer te stellen. Here comes the summer!

Jake Isaac

Jake Isaac
Zaterdag 16 mei, 18:55, Tuin
Voor fans van: George Ezra

Naast rockgeweld is er op London Calling X Concerto ook plaats voor singer-songwriters. Jake Isaac is er één van. Vorig jaar brak de Brit door met de veelzijdige EP War Child, die onder meer het aanstekelijke hitje Long Road en Never Leave, een samenwerking met Josh Record, bevatte. Isaac beschikt over een fijn stemgeluid, dat ietwat doet denken aan dat van George Ezra. Kort geleden bracht de groeibriljant met Where We Belong een sterke nieuwe EP uit.

Tobias Jesso Jr

Tobias Jesso Jr.
Zondag 17 mei, 13:30, Tuin
Voor fans van: John Lennon

Jonge artiesten vergelijken met legendes uit het verleden; het betekent vaak een ondragelijke last voor de tengere schouders van het opkomende talent. In het geval van de Canadees Tobias Jesso Jr. snijden de vergelijking echter hout. Op zijn doorleefde en goudeerlijke debuut Goon horen we echo’s van John Lennon, Billy Joel en Bob Dylan. Het album staat vol met wonderschone pianoballades, waaronder uitschiet How Could You Babe.

The Griswolds

The Griswolds
Zaterdag 16 mei, 14:50, Tuin
Voor fans van: The Wombats

Mochten de weersvoorspellingen voor 16 mei niet gunstig zijn, dan heeft London Calling X Concerto de Australische formatie The Griswolds achter de hand om de zon achter de wolken vandaan te trekken. In 2012 brak de kleurrijke band direct door met de al even kleurrijke EP Heart Of A Lion. Vooral de titeltrack groeide uit tot een zomerhit van formaat. Ook Mississippi, de tweede track van het plaatje, is echter een blijvertje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s