Videopremière: Colorwave – Colorblind

Maak kennis met Colorwave! Het Nederlandse vijftal maakt energieke pop-punk die geïnspireerd is door bijvoorbeeld Paramore, Green Day en Foo Fighters. Niet de minste namen, toch? Met een mengelmoes van gitaren en drums vormt de formatie springerige rockmuziek. De bandleden ontmoetten elkaar in 2013 op de universiteit en werken nu hard aan hun eerste EP, die binnenkort uit moet komen. Geduld is een schone zaak, maar we zijn erg blij dat we nu al een voorproefje de wereld in mogen sturen: lees snel verder en bekijk de videoclip voor Colorwave’s ironisch getitelde single Colorblind!

Vanaf de eerste seconde grijpt Colorwave de luisteraar bij de trommelvliezen. De track wordt laag voor laag opgebouwd tot een bombastisch geheel. Handgeklap, drums, bas, gitaren, vocalen: alles sluit perfect op elkaar aan. Het zorgt voor een single die de balans vindt tussen rauwe punk en solide pop. In het refrein valt vooral de uitstekende samenzang op, naast de onvermijdelijke huilende gitaarmelodie natuurlijk.

Waar neem je als band trouwens je eerste videoclip op? Op een zonnige locatie? Hawaii, Spanje, Zuid-Frankrijk? Welnee! Colorblind werd gefilmd in een parkeergarage in het Duitse Hamburg. Het resultaat mag er absoluut zijn.

Bekijk hieronder de videopremière van Colorwave’s single Colorblind!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s