Live: 5 tips voor PP15: Lonely The Brave

Lonely The Brave

In 2009 herrees Lonely The Brave uit de as van een aantal andere Britse bands. David Yates, Mark Trotter, Andrew Buhen en Gavin Edgeley vormden in hun geboortestad Cambridge daarop een nieuwe band, die live met een vijfde lid wordt aangevuld.

De heren twijfelden geen moment en begonnen meteen te schrijven en te touren, verbonden door een gezamenlijke liefde voor bijvoorbeeld Foo Fighters en The National. In 2010 brachten de Britten hun eerste EP, Backroads, uit.

Aan de hand van single Backroads volgde een zomer vol festivalshows, onder meer op het fameuze Reading & Leeds Festival. Daarnaast speelde de band in het voorprogramma van onder andere Bruce Springsteen en Deftones. Eind 2013 dook de band opnieuw de studio in. Dit keer stond het langverwachte debuutalbum op het programma. The Day’s War, dat werd geroemd om zijn sterke songmateriaal en grootse sound, stelde geenszinds teleur. Het album leverde Lonely The Brave, dat ook live steeds vaker voor hoogtepunten zorgt met intense shows, hits als The Blue, The Green en Trick Of The Light op.

Een jaar na de release van die eerste langspeler is de band terug op het podium. Eerder dit jaar stonden de Britten bijvoorbeeld al op Paaspop Schijndel. Ook komt de groep deze zomer met een speciale uitgave van hun debuut: The Day’s War Victory Edition.

Lonely The Brave
Zaterdag 13 juni, Stage 4, 20:15 – 21:15
Voor fans van: Foo Fighters, Biffy Clyro, Editors, Interpol


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s