Live: 5 tips voor PP15: Aurora

Aurora

Plotseling was ze begin dit jaar daar: de Noorse songwriter Aurora Aksnes. De wat mysterieuze Scandinavische jongedame maakt een intrigerende mix van folk en elektronica. Ze is gezegend met een betoverend, haast engelachtige stem die hoog is, maar toch een zekere warmte met zich meedraagt.

Toch is Aurora helemaal zo nieuw niet meer: eind 2013 bracht de dame uit Bergen al haar eerste single Awakening uit. Sindsdien volgden nog twee singles én een eerste EP, Running With The Wolves.

Telkens schiet Aurora met haar donkere pop in de roos. De mengelmoes van haar heldere vocalen met minimalistische beats en ingenieuze patronen werkt, zoveel is ondertussen wel duidelijk. Met de meest recente single Running With The Wolves liet de zangeres ook horen hits met aanstekelijke refreinen te kunnen schrijven.

Inmiddels heeft Aurora een platendeal getekend én heeft ze Katy Perry toegevoegd aan haar fanbase: “Hier gaat mijn hart van fladderen.” Het bescheiden meisje gaf ooit aan dat ze zenuwachtig wordt als ze voor grote groepen mensen moet optreden. Ze zal er snel aan moeten wennen, want dit optreden op Pinkpop kan zomaar het begin zijn van de Europese veroveringstochten van Europa.

Ga dat dus zien op het kleine Stage 4, waar haar intieme muziek perfect tot zijn recht zal komen.

Aurora
Vrijdag 12 juni, Stage 4, 18:15 – 19:00
Voor fans van: Lykke Li, Lorde, London Grammar, Gabrielle Aplin

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s