Live: 5 tips voor PP15: Peace

Peace

Hoewel de line-up van Pinkpop dit jaar een wat mainstream karakter heeft, bevat het affiche van het festival ook enkele alternatieve parels. Het Britse kwartet Peace is daarvan misschien wel de opvallendste.

Niet Lowlands, Best Kept Secret of Down The Rabbit Hole maar Pinkpop slaagde erin Samuel Koisser en de zijnen te strikken. Het verhaal van de indie darlings begint in 2009, toen de band onder de naam November and the Criminal begon op te treden. Het viertal uit Worchester kwam echter in een stroomversnelling terecht als genomineerde voor de prestigieuze Sound Of The Year Award van 2013.

Kort daarna brachten de heren hun eerste single Wraith uit, een instant hit. In 2013 volgde ook nog het langverwachte debuut van Peace, dat de naam In Love droeg. Met tracks als Higher Than The Sun, Follow Baby en Lovesick losten de Britten hun belofte moeiteloos in.

De band tourde in die periode onder meer met Miles Kane, Django Django en Palma Violets. Later stond de groep ook op het podium van grote festivals, waaronder Lowlands in Nederland. Daarna werd het even stil rondom Peace. Was de zo zorgvuldig opgebouwde hype plots weggezakt?

Geenszins, zo bleek uit de opbouw naar tweede album Happy People. Op het sterke nieuwe album toont de band wat meer volwassenheid, terwijl ook het speelse enthousiasme in de songs behouden is gebleven. Absolute must see!

Peace
Zondag 14 juni, Stage 4, 15:30 – 16:20
Voor fans van: Foals, Vampire Weekend, Everything Everything, Django Django

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s