Live: 5 tips voor PP15: Twin Atlantic

Twin Atlantic

Schotse rockgrootheden? Biffy Clyro, Franz Ferdinand en… Twin Atlantic! De groep uit Glasgow zag in 2007 het levenslicht toen leden van verschillende lokale bands elkaar vonden. Binnen een paar jaar was Twin Atlantic support act voor Biffy Clyro, Smashing Pumpkins en Blink-182.

Op eigen kracht speelde de band in die begindagen al op T In The Park en Rockness. Uiteindelijk volgde in 2008 een debuutsingle met What Is Light? Where Is Laughter? en in 2010 een eerste plaat met Vivarium. De band groeide met hun solide alternatieve rock uit tot één van de meest gewaardeerde power pop-collectieven van het Verenigd Koninkrijk.

Na T In The Park volgde op festivalgebied bijvoorbeeld ook nog Reading & Leeds. Van stilzitten wilde de band dan ook niets weten. Een jaar na Vivarium volgde met Free al een tweede album. De definitieve doorbraak, ook buiten de eigen landsgrenzen, was het gevolg van album nummer drie, Great Divide, dat vorig jaar uitkwam.

De plaat bevatte ouderwets rockwerk, maar ook radiovriendelijkere singles als Heart and Soul en Hold On. Punk, pop, rock, indie: Twin Atlantic is een band die zich de afgelopen jaren onophoudelijk heeft doorontwikkeld en die nog steeds fris en fruitig klinkt. Dit jaar speelt de band nog op Stage 4, in de toekomst zou de formatie zomaar stadions kunnen vullen.

Twin Atlantic
Zaterdag 13 juni, Stage 4, 16:15 – 17:15
Voor fans van: Biffy Clyro, Blink-182, Green Day, You Me At Six


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s