Live: 5 tips voor WOO HAH! 2015

10849018_466220130211405_228801254011803826_o

Aanstaande zaterdag, 4 juli, is het zover. Het populaire hiphopfestival WOO HAH! staat voor de tweede keer voor je klaar in Tilburg in de Spoorzone. Off Tune is erbij en spitte de line-up door, op zoek naar vijf must sees.

Cypress Hill
Puna Stage, 22:45

Cypress Hill

Cypress Hill, de Latino rapgroep uit LA, behoeft eigenlijk geen introductie. Deze wereldberoemde groep heeft meer dan 20 miljoen plays op Spotify, met hits als Rockstar en Insane the Brain. Wat deze band uniek maakt is de combinatie van classic rap, jazz en rock. Een eigen geluid. Niet voor niets is dit de hoofdact van WOO HAH!.

Joey Bada$$
Puna Stage, 19:30

Joey Badass

Lekkere baslijnen en hiphop. De piepjonge Joey Bada$$ krijgt het voor elkaar. Hij grijpt terug op de gouden periode van hip-hop, die voornamelijk tegen het eind van de vorige eeuw plaats vond. Invloeden van Jay Z tot De La Soul dus. Deze Amerikaanse rapper gaf hiphop eigenhandig een nieuw geluid met rake mixtapes en samenwerkingen met een handvol sterke namen. Teach Me, een track van de langverwachte debuutplaat B4.DA.$$, is bijvoorbeeld een combinatie van jazz en hiphop. Het is slechts één van de nummers die Joey’s onmiskenbare sound bevat. Deze Rookie of the Year 2013 is zeker het bezoeken waard.

Big Sean
Canna Stage, 22:15

Big Sean

Big Sean brak na zijn derde plaat, Dark Sky Paradise, door en kwam plotseling terecht in de Billboard Top 100. Nu maakt hij tracks met onder andere Lil’ Wayne en gaat zijn carrière als een speer. Niet vernieuwend, wel lekkere rap. Kortom, gaat dat zien.

Run The Jewels
Puna Stage, 21:15

Run The Jewels

Run The Jewels is voor hiphop wat psychedelica is voor rock. Dit immer controversiële duo produceert een combinatie van een goede beat en ambient. Dit duo is niet alleen helemaal zichzelf op gebied van lyrics, maar ook op het gebied van klank. Toch zijn ook elementen van klassieke hiphop te onderscheiden. Run The Jewels zou zich zomaar kunnen ontpoppen tot het hoogtepunt van WOO HAH! 2015.

Travi$ Scott
Canna Stage, 20:30

Travis Scott

Van een klein alternatief label naar een enorme platenmaatschappij, Travis Scott deed het. De jongeling is erg geliefd bij onder andere Kanye West, en niet onterecht. Zijn nieuwste single, 3500, is nu al bijna twee miljoen keer beluisterd. Er valt dus veel te verwachten van deze beginnende rapper.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s