New album: Lapalux – Lustmore

Lustmore1400x1400NEW ALBUM
Lapalux
Lustmore

Het begint voor Stuart Howard met wat muziek te maken op zijn kamer. Elektronische hiphop met een vleugje R&B wel te verstaan. Als Lapalux brengt hij een paar casettes uit, waar na hij bij een label terecht komt. Zijn tweede album Lustmore is gebaseerd op hypnagogie, de periode tussen wakker zijn en in slaap vallen.

Een samenwerking met Andreya Triana in het nummer U Never Know, voegt naast de vele instrumentale nummers, iets toe. Toch is het misschien niet een hele goede toevoeging, herhaaldelijk wordt het zelfde zinnetje gezongen. Los daarvan zijn er schitterende sounds te horen die je niet zomaar thuis kan brengen, waardoor de toon is gezet voor de rest van het album.

Met Szjerdene wordt een betere track gemaakt qua vocalen. Closure is een heerlijk rustig nummer en de teksten sluiten hier naadloos op aan. Even lijkt het een dancenummer te worden door de opbouw van de synths, maar op het juiste moment wordt het weer teruggebracht tot layback-chillmuziek.

Lapalux_1

De hiphop-sound kan je goed terug horen in We Lost. Een leidende beat geeft richting aan het nummer en het onmisbare toetsenspel geeft het nummer een geheel. Het is duidelijk dat de nummers die Lapalux maakt niet zo maar nummers zijn, maar een hele sfeer vertegenwoordigen. Als je naar Puzzle luistert, merk je soms niet eens meer dat je naar muziek luistert. Door de natuurlijke omgevingsgeluiden die in het nummer verwerkt zijn, kan je er zelf een beeld bij vormen en misschien wel een verhaal bij verzinnen. Het is een hele beleving.

Een van de uitschieters op dit album moet wel Make Money zijn. Hoewel het rustig begint, wordt daarna een mengelmoes van dubstep en experimentele synths ten gehore gebracht. Kortom, er is voor ieder wat wils op dit album. Hoewel het een hiphopalbum is, zal het zeker niet tegenvallen voor iedereen die van elektronische muziek houdt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s