New album: Wolf Alice – My Love is Cool

NEW ALBUM
Wolf Alice
My Love is Cool
(Dirty Hit Records)

wolf-alice

Op Best Kept Secret vertelde frontvrouw Ellie Roswell het al: 23 juni, twee dagen na het festivaloptreden, kwam het debuutalbum van Wolf Alice uit. Tijdens een liveoptreden neemt men zo’n mededeling voor lief, maar nu dan gepaste aandacht voor deze mijlpaal voor een groep die in 2013 door de BBC Radio 6 Music uitgeroepen werd tot de ‘vaakst in blogs genoemde band van Engeland’ dat jaar.
Ook nu het album uit is, strooien de Britse muziekmedia met complimenten. Die complimenten zijn geheel op hun plek. Het album My Love is Cool heeft een goed uitgekiende opbouw: wie niet bekend is met de muziek, heeft na de eerste nummers nog geen idee hoe Wolf Alice muzikaal te duiden is. Het album begint met het dreampopachtige nummer Turn To Dust: The XX? Sleepy Sun? Door wie hebben de Londenaren zich laten beïnvloeden? Die bandnamen zijn zeker associaties die de heldere zangstem van Roswell en de rustieke klanken in het begin oproepen.

Vingers die over de snaren zoeven, trillingen in de stemmen – tot het tweede nummer tien seconden bezig is denk je nog dat je elk geluidje in de muziek van Wolf Alice wel kunt onderscheiden. Maar dan blijkt dat het nummer Bros geen folknummer is, maar een vlot shoegazenummer. De gitaren krijgen vanaf dan steeds meer de overhand en de plaat ontrolt zich steeds meer als een stevige rockplaat. Pieken doet de band daarbij in onder meer Giant Peach (‘heerlijk riffje’) en afsluiter Fluffy (‘knalhard’, Blood Red Shoes-achtig).

Hoewel Wolf Alice je bij de eerste noten van een nummer nog vaker op het verkeerde been zet, worden de uitschieters verder op de plaat iets schaarser. Dat is jammer. Want de groep had ook gerust een eerder op EP uitgebracht nummer als Moaning Lisa Smile een plek mogen geven op het album, om het niveau van het album meer naar een zelfde plan te brengen. Maar niettemin, het staat vast dat deze groep barst van potentie: daar zullen met dit album en met komende albums steeds meer mensen achter komen.

Deze recensie van My Love Is Cool was het laatste artikel van onze trouwe correspondent in het hoge noorden, Tsjomme Dijkstra.
We bedanken Tsjomme voor zijn inzet in dienst van Off Tune en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe baan bij de Leeuwarder Courant.

Advertenties

Een gedachte over “New album: Wolf Alice – My Love is Cool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s