New album: Echo Movis – Beautiful Glitch

10929559_428943877263964_648948999984432367_nNEW ALBUM
Echo Movis
Beautiful Glitch
(eigen beheer)

Plotseling waren ze daar: vijf oer-Hollandse muzikanten die samen de tropische verassing Echo Movis vormen. De band, die normaal gesproken werkt vanuit Amsterdam en Utrecht, ging anderhalve week intern op een boerderij en kwam terug in de bewoonde wereld met een veelzijdig en kleurrijk debuut.

Het begon allemaal met single Mehico, een kruising tussen psychedelische vibes en catchy riffs, waarmee Echo Movis direct de aandacht greep van zo’n beetje het gehele vaderlandse muziekjournaille. De band keerde vervolgens binnen no time terug met een volledig album. Gebruik maken van de hype heet dat.

Dat album opent niet, zoals in lijn der verwachting lag, met Mehico, maar met het eveneens pakkende Lonewolf, dat bijna volledig opgebouwd wordt vanuit de ritmesectie. De gitaarlijntjes zijn licht en zonnig net als de spaarzame elektronica die Echo Movis de luisteraar voorschotelt. Laten we de hokjesoverstijgende stijl van de jonge band voor het gemak maar eclectisch noemen.

Het album kabbelt daarna door naar Hide In The Rain een singlewaardige track met een springerig refrein waarin Echo Movis wat doet denken aan bijvoorbeeld Vampire Weekend, bijvoorbeeld door de wat Afrikaanse sound van het vijftal. Gitaarwerk speelt een belangrijke rol op de plaat, maar het domineert de tracks niet. Zo behouden nummers als Evangeline en titelnummer Beautiful Glitch hun luchtigheid.

10998901_407002682791417_6569852482914915360_o
Foto: Kim Idsinga

Met het fraaie Science experimenteert de band op geslaagde wijze met een barokpop-achtige orgelpartij, die zo in een nummer van Temples of Jacco Gardner had gepast. Dan volgt tot slot eindelijk prijsnummer Mehico, dat ondanks de kwaliteit van de andere nummers met kop en schouders boven de rest uittorent.

Echo Movis levert met Beautiful Glitch een debuut met een unieke sound af en dat is verschrikkelijk knap van de jonge band. Een nieuwe hit dient zich nog niet direct aan, maar de band heeft zich wel verzekerd van een plaats in de Popronde. Dat kan slechts de voorbode zijn van veel meer moois.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s