New track: EL VY – Return To The Moon

NEW TRACK
EL VY
Return To The Moon

175475-14_BUSH_Comp_IR_V1%20-%20kopie-883869-large-1438693351 (2)

Matt Berninger kan niet stilzitten. In 2013 bracht de man met zijn band The National het ijzersterke album Trouble Will Find Me uit, dat dit jaar werd opgevolgd door single Sunshine on My Back. Daarnaast was Amerikaan betrokken bij de documentaire van zijn broer. Nu heeft Berninger een nieuwe band, in samenwerking met producer en muzikant Bernt Knopf: EL VY.

De eerste single van die band, Return To The Moon, klinkt een stuk luchtiger dan het materiaal dat Berninger uitbracht met The National. De track is de leadsingle van het gelijknamige eerste album dat op 30 oktober uitkomt via 4AD. Het project tussen de twee muzikanten, die al tien jaar vrienden zijn, zat er al een flinke tijd aan te komen, zo blijkt nu. Volgens Berninger lijkt het album meer op een autobiografie dan alle releases die hij hiervoor opnam.

EL VY speelt op 3 december in de Amsterdamse Melkweg en op 7 december in Ancienne Belgique in Brussel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s