New track: Ritual – Josephine (feat. Lisa Hannigan)

NEW TRACK
Ritual (feat. Lisa Hannigan)
Josephine

unnamed_vice_970x435

Acht jaar lang was het stil rondom het kamp van Damien Rice. De Ier zelf keerde vorig jaar glansrijk terug met het wonderschone album My Favourite Faded Fantasy. Zijn voormalige partner Lisa Hannigan, degene die de stilte mede veroorzaakte, laat nu ook weer van zich horen, in samenwerking met het Britse Ritual.

hannigan-lisa-4fd734037ddc2

Dat Ritual, maker van betreffende track Josephine, is een geheimzinnige Britse formatie die een mix van elektronica, R&B en folk produceert. Josephine klinkt broeierig en melancholisch tegelijk. De hoge vocalen van Hannigan, die in het tweede deel van de song voorkomen, dragen bij aan het atmosferische karakter van het nummer, de leadsingle van Ritual’s gelijknamige nieuwe EP.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s