New track: Tom Tukker – Barely Here

Tukker1

Eén akkoord heeft Tom Tukker nodig om zijn luisteraar te betoveren. Het zijn de eerste klanken van Barely Here, dat op zijn beurt weer de eerste single is van de Amsterdamse singer-songwriter. Tukker droomt en zweeft wat in de rondte, maar lijkt zijn doel tegelijkertijd helder voor ogen te hebben: doorbreken.

Wat die missie betreft lijkt de vraag niet of, maar wanneer. Tukker houdt perfect de balans tussen traditionele folk en hedendaagse elektronica. De Nederlander voegt zich daarmee in een illuster rijtje van bijvoorbeeld James Blake, Bon Iver en Ásgeir. Tukkers muziek lijkt zich op te houden in de schemerzone tussen het aardse en het hemelse. Het sluit allemaal wonderschoon aan bij de filosofische titel Barely Here.

Tukker2

Tom Tukker debuteert met Barely Here, dat overigens uitkomt met een zeer fraaie video, op ontzettend indrukwekkende wijze. De klanken die de Amsterdammer voortbrengt zijn zacht als dons en licht als een veertje. Als dit de soundtrack was van onze dromen, zouden we best voor eeuwig willen slapen.

Tom Tukker – Live
16/09 – Vers – Melkweg, Amsterdam
17/09 – Popronde – Doornroosje, Nijmegen
18/09 – Felixtival – Felix in de Steigers, Amsterdam
24/09 – Popronde – De Oude Jan, Delft
25/09 – Popronde – Nul Zes, Eindhoven
10/10 – Popronde – Briljant, Haarlem
22/10 – Popronde – Koffie Leute Brauhaus, Utrecht
29/10 – Popronde – Duke of Oz, Leiden

Advertenties

Een gedachte over “New track: Tom Tukker – Barely Here

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s