New track: Nils Frahm & Ólafur Arnalds – Four

NEW TRACK
Nils Frahm & Ólafur Arnalds
Four

FrahmArnalds

Pianomuziek saai? Virtuoze muzikanten als Nils Frahm en Ólafur Arnalds bewijzen al jaren dat dat geenszins het geval is. Nu slaan de Duitser en de IJslander de handen ineen voor de release van dubbel-cd Collaborative Works. Het eerste kunstwerkje dat van de platen het levenslicht ziet is single Four.
Daarmee keren Frahm en Arnalds terug in de voor hen vertrouwde wereld. Frahm hield zich eerder dit jaar voornamelijk bezig met soundtracks, bijvoorbeeld voor Victoria, één van de bijzonderste films van het jaar. Arnalds daarentegen was dit jaar te gast op een groot aantal Europese festivals. Niet achter zijn piano, maar als onderdeel van het experimentele elektronica-duo Kiasmos, dat onder meer op Best Kept Secret te zien was. Die elektronische klanken zijn nu ook terug te horen in deze nieuwe samenwerking met Frahm. Four is hypnotiserend, sprookjesachtig en bovenal wonderschoon.

Collaborative Works komt op 30 oktober uit via Erased Tapes Records.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s