Interview: Bloody Beach

Bloody Beach

Hoewel de naam Bloody Beach doet vermoeden dat we hier te maken hebben met een heavy metalband, zouden we deze vijf – overigens wel langharige – Noren eerder indelen in de categorie van de vredelievende hippies dan in die van de agressieve metalheads. Dit weekend staan het vijftal met hun volslagen anti-Noorse mengelmoes van indie en funk in de Utrechtse EKKO als onderdeel van Nordic Delight’s Norwegian Night. Wij spraken de formatie over hun inspiratiebronnen, het aankomende nieuwe album en hun terugkeer in Nederland.

Jullie komen van de westkust… van Noorwegen! En dat terwijl jullie klinken alsof jullie van de westkust van de Verenigde Staten komen. Hoe is jullie sound tot stand gekomen?
“We laten ons inspireren door de sexy sound van de sixties en een vleugje Jamaicaanse swing. Maar dan met de instelling van een Duitse krautrock-band.”

Zijn er naast genres en tijdperken ook specifieke bands die een inspiratiebron voor Bloody Beach vormen?
“Tony Allen (Nigeriaanse drummer en componist, red.), Tony Bennett en het nummer Tomorrow Never Knows van The Beatles’ album Revolver.”

De meeste mensen associëren bloed niet met optimistische, zomerse muziek. Wat is de reden achter de naam die jullie je band gegeven hebben?
“Elk kind heeft nu eenmaal een naam nodig en niet alle kinderen maken hun naam waar. We weten eigenlijk zelf ook nog niet wat onze nam precies betekent.”

Vorig jaar brachten jullie jullie eerste album uit. Waren jullie zenuwachtig om de reacties van luisteraars te ontvangen?
“Nee, we zijn een eeuwigheid bezig geweest met de productie van dat album. Toen het af was, wisten we dat het goed was, dus we vonden het fantastisch om het eindelijk uit te brengen!”

Hoe kijken jullie nu terug op die periode? Zijn jullie tevreden over de release van het album en de tijd daaromheen?
“We hebben na de release een handjevol shows gespeeld, zoals we eigenlijk altijd doen. Daar was de reactie van mensen heel goed, dus we zijn erg tevreden over het album en de ontvangst!”

Zijn jullie al begonnen aan de opnames van nieuw materiaal? Wat kunnen we van jullie verwachten in de nabije toekomst?
“We zijn net klaar met mixen en hebben de masters van de tracks van ons tweede album net teruggekregen. De plaat is nu helemaal af, dus verwacht een release ergens volgend jaar!”

Bloody beach2a

We hebben ontdekt dat jullie veel naar elektronische muziek luisteren. Denken jullie dat dat terug te horen zal zijn in de aankomende releases van Bloody Beach?
“Absoluut! We houden wel van wat sriracha (een soort chilisaus, red.) over onze traditionele Noorse maaltijden.”

Bloody Beach heeft door de jaren heen een flinke groep Noorse fans verzameld. Hoe voelt het voor jullie om in andere Europese landen, zoals Nederland, weer helemaal opnieuw te moeten beginnen?
“We zijn al een keer in Nederland geweest en vinden het geweldig om weer terug te zijn. We hebben al een tijdje niet meer in Europa getoerd eigenlijk, maar we verlangden ernaar om weer op tour te gaan.”

Jullie muziek is tropisch en optimistisch. Was het moeilijk om die sound te combineren met serieuze teksten of concepten of zijn de twee onafhankelijk van elkaar?
“Het draait allemaal om de verschillende laagjes in onze muziek. Als iets werkt, dan werkt het.”

Welke bandjes hebben jullie de afgelopen tijd zelf ontdekt?
“We maken af en toe mixtapes met alle nieuwe muziek die we te gek vinden. Je kan ze beluisteren via onze eigen Pirate Radio op ons Soundcloud-kanaal!”

Wat verwachten jullie van jullie show op Nordic Delight’s Norwegian Night? Zin in?
“We kijken ernaar uit om in Utrecht te spelen! We hebben al een tijdje niet gespeeld, omdat we in de studio de nerd uitgehangen hebben en het wordt vast geweldig om weer live te spelen. Misschien trakteren we het publiek zelfs op wat nieuwe nummers!”

Meer over Bloody Beach
Officiele website Bloody Beach
Facebook Bloody Beach
Twitter Bloody Beach

Advertenties

Een gedachte over “Interview: Bloody Beach

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s