Reportage: The Return of The Last Shadow Puppets – alle bewijsstukken

Shadow Puppets

Gaat het dan echt gebeuren? Komt er binnenkort nieuw materiaal van The Last Shadow Puppets? Zeven jaar geleden, in 2008, brachten Arctic Monkeys-frontman Alex Turner en boezemvriend Miles Kane hun gezamenlijke album The Age of the Understatement uit. De afgelopen jaren beweerden de twee meerdere malen dat ze terug zouden keren “als de tijd rijp is”. Nu lijkt dat eindelijk het geval te zijn; we voeren vijf bewijsstukken ten tonele.

Zijprojecten
2015 is hét jaar van de zijprojecten. Leden van onder meer The Black Keys (The Arcs), Queens of the Stone Age (Mini Mansions en Eagles of Death Metal), Vampire Weekend (Baio), Elbow, The Killers, The xx en Warpaint brachten dit jaar gloednieuw solomateriaal uit. Het zou zomaar kunnen dat Alex Turner en Miles Kane de trend herkennen en zich bij bovengenoemden aansluiten.

Shadow Puppets2

Arctic Monkeys
Nadat Arctic Monkeys zich met het gevierde AM in 2013 kroonde tot de grootste band van de wereld toerden de heren uit Sheffield zo’n twee jaar onophoudelijk de wereld rond. Een pauze hebben de rockers dus wel verdiend. Bassist Nick O’Malley werd vorig jaar vader van zijn eerste kind. Gitarist Jamie Cook werd dit jaar verblijd door de geboorte van zijn eerste zoon Forrest. Ook drummer Matt Helders verwacht een baby. Alex Turner lijkt zijn wilde manen als enige bandlid nog niet verloren te hebben. De Monkeys staan dus op een lager pitje. Zijn The Last Shadow Puppets als vervanging zwanger van een muzikale baby?

Bedrijf
Een bewijsstuk dat doet vermoeden dat er inderdaad nieuwe materiaal op komst is, is de oprichting van een mysterieus bedrijf in juli 2015: T&K Recordings Limited. Het bedrijf staat op de naam van mister Miles Peter Kane, mister Alexander David Turner en is een samenwerking met Arctic Monkeys-manager mister Ian McAndrew.

Shadow Puppets 3

Fotohokje
Ook James Ford, de gevierde producer die onder meer AM onder handen nam, is naar waarschijnlijkheid onderdeel van het grote Puppets-plan. De Brit werd de afgelopen maanden meerdere keren gesignaleerd in de buurt van Turner. Van één van die ontmoetingen doken foto’s op via het account van Taylor Bagley, Alex’ huidige vriendin, die te zien is op feestelijke foto’s naast Turner en Ford. Daarnaast heeft Alex met Taylor natuurlijk een nieuwe inspiratiebron om uit te putten na AM, dat grotendeels over zijn toenmalige vriendin Arielle Vandenberg ging.

Alexandra Savior
Een teken van de samenwerking tussen James Ford en Alex Turner is Risk, een track van zangeres Alexandra Savior. Turner schreef mee aan het nummer, Ford produceerde. Het nummer heeft dezelfde mysterieuze vibe die we zo vaak terughoren in materiaal van zowel Arctic Monkeys als The Last Shadow Puppets.

Owen Pallett
Een andere Puppets-pion is Owen Pallett, een muzikant die speelde voor onder meer Arcade Fire, The National, R.E.M, Snow Patrol, Linkin Park, Franz Ferdinand, Caribou én… The Last Shadow Puppets! Pallett speelde de strijksectie in voor The Age of the Understatement en was daarnaast te horen op Alex Turner’s solo-EP Submarine. Met een tweet die de hashtag #tlsp2 bevatte hintte de Canadees naar het tweede album van Kane en Turner. De tweet is inmiddels verwijderd, maar gelukkig hebben we een screenshot.

Tweet Owen Pallett

The Strokes
Dat Kane en Turner het nog altijd prima met elkaar kunnen vinden bleek al bij het optreden dat The Strokes deze zomer gaven in het Londense Hyde Park als onderdeel van eendaags festival British Summer Time. De gentlemen werden gespot in het publiek terwijl ze omstanders trakteerden op hun ronduit fabuleuze moves. Zien we die aankomend voorjaar terug op de podia van Europa?

Clique
Ook het Britse NME pikte de hype rondom The Last Shadow Puppets afgelopen tijd op. Zitten de journalisten aldaar in het complot? Het Franse Clique gaat een stap verder en zegt informatie te hebben over de releasedatum van de nieuwe plaat. In maart 2016 zouden Kane & Turner definitief terug op het toneel verschijnen. Wij wachten in spanning af.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s